Светът отвъд нас
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Занятие 19 Дясната половина на мозъка и положителният подход

Go down

29062013

Писане 

Занятие 19 Дясната половина на мозъка и положителният подход Empty Занятие 19 Дясната половина на мозъка и положителният подход
1. Затворете очи и леко ги завъртете нагоре към веждите.
2. фази 2.А, З.А, З.Б и З.В са по избор. Бройте бавно на ум от 50 до 1. Спирайте около секунда между числата.
А Започвайки от темето, фокусирайте съзнателното си усещане върху различните части на тялото от главата до пръстите на краката. Отпускайте ги, докато преми­навате по тях.
3. Когато стигнете до 1, проектирайте мислено своя образ млад, лъчезарен, здрав и привлекателен.
А Запитайте се мислено: „Защо имам този физически проблем?" После оставете ума си да поброди.
Б. Когато откриете, че мислите за определен човек, пред­ставете си го.
В. Представете си, че си прощавате един на друг. Вижте мислено прегръдка или ръкостискане, усмивки и поклащане на глава в знак на съгласие. Усещайте колко ви е добре.
4. Повторете мислено: „Винаги ще поддържам тялото и ума си съвършено здрави".
5. След това си кажете: „Ще броя от 1 до 5. Когато стигна до 5, ще отворя очи, ще се чувствам чудесно и в отлично здраве, ще се чувствам по-добре от преди".
6. Започнете да броите. Когато стигнете до 3, повторете: „На 5 ще отворя очи, ще се чувствам чудесно и в отлично здраве, ще се чувствам по-добре от преди".
7. След 5 отворете очи и потвърдете мислено: „Аз съм на­пълно буден, чувствам се чудесно и в отлично здраве, чувствам се по-добре от преди. И наистина е така."
Методът Силва е двустранна система. Можете да я из­ползвате за самолечение и лечение на други. И в двата случая си служите с положително мислене в алфа ниво. От­рицателните мисли могат да въздействат отрицателно на обкръжението в радиус от 25 стъпки (—7м).'Положителните мисли влияят положително на обкръжението без ограниче­ние в разстоянието. Отрицателните мисли пречат, разруша­ват или нараняват. Положителните мисли винаги помагат, творят и лекуват.
За да помагате в непосредствена близост, вие само трябва да поддържате положителна духовна нагласа. Вашата чо­вешка аура ще свърши работа. Енергийното излъчване от човешкото тяло се контролира наравно от лявото и дясното мозъчни полукълба. Повечето от нас обаче са се научили от нашия вид цивилизация да подтискат проницателността на дясната половина на мозъка, отнасяща се до отдалечени и бъдещи явления, като нелогична и несигурна. Така гла­совете на десните ни полукълба почти никога не достигат до нас, освен като случайни проблясъци на прозрение, перцепция, интуиция или като така наречената психична ин­формация и екстрасенсорно възприятие.
Обучението и практиката, които получавате тук, ви по­магат да дадете възможност на дясната половина на мозъка да играе по-голяма роля в живота ви. Вашето желание, вяра и очакване ви позволяват да станете по-интуитивна лич­ност. Колкото по-дълго допускате да продължи този процес, толкова по-интуитивни и чувствителни ще ставате. Разре­шете на дясното си полукълбо да заеме полагаемото му се място до лявото за подобряването на този свят.
Идете в алфа. Визуализирайте вашето неразположение и си представете, че се коригира в добро здраве. Мозъчните ви вълни и умствените картини "ще действат като терапев­тични инструменти.
Лечението е обективно, когато се използват материални средства за извършване на желаното. Лечението е духовно, когато се използват мисловни средства за извършването му. Идеалният начин е да се използва и материално, и духовно лечение: да се лекува духовно от вътрешните към външните слоеве на материята и да се лекува материално от външните към вътрешните слоеве на материята. Ето защо Методът Силва най-добре се използва за допълване, а не за замест­ване на професионалното здравеопазване.

Проникване в подсъзнанието
Един от първите пионери в изучаването на човешкото съзнание е Б. У. X. Майерс. Някога той е казал, че „под­съзнанието не е само куп отпадъци, а е златна мина".
Да, подсъзнанието ражда „бори се или бягай" реакции, алергии и фобии, нежелани симптоми и трудно изкореними навици. Но то е източник и на прозрение и творчески гений физическо съвършенство и съзнателни и духовни импулси, които обогатяват живота ни. Алфа нивото заедно с мисловния екран, ни дават възможност да контролираме и черпим от нашето подсъзнание. Помнете, че мястото, където про­ектираме мисловно, е 20 градуса над хоризонтала, далеч извън тялото ни. Като се проектирате на мисловния екран, докато релаксирате, вие проектирате нефизическото съот­ветствие на физическото - неговата причина, или фактичес­ки енергийната му форма.
По-нататьк това, което проектирате, се изявява във физи­ческата форма. По този начин можете да използвате въоб­ражението си за корекция на нежелани състояния и да по­могнете на лекаря си да ви излекува. Вие лекувате себе си.
Официалната медицина се съсредоточава върху физичес­ките аспекти на лечение. Тя е развила огромен списък от техники за борба с нежелани физически състояния. За един лекар са необходими години, за да научи как и кога да използва тези техники и как те действат.
Методът Силва се съсредоточава върху духовните аспекти на лечение. Тъй като използва нефизическото, душевното ниво, той не нахлува незаконно в медицинската практика. И понеже използват осезаеми физически методи, лекарите обикновено не посягат към неосезаемите или духовните. Единственото изключение е, когато използват плацебо и впрягат умствената сила на пациента. Като представя хап­чето от захар за част от арсенала на химическите лечебни фактори, лекарят провокира очакването и вярата за оздра­вяване и това става.
Хората на Силва приветстват едно такова изключение, но за постигането му ние имаме по-прецизни и резултатни начини от плацебо.

Лечение на други
Все пак важно е да се повтори, че Методът Силва не замества медицинските подходи. По-скоро ги допълва. Това е важно разграничение, особено когато развиете способ­ността си да влизате в по-дълбоки нива на алфа, да изпол­звате мисловния си екран за корекции и да помагате на другите да оздравяват.
Когато помагате на други да оздравяват, работейки в не­материалната сфера, вие не нарушавате границите на сфе­рата на официалната медицина. За да се предпазите от об­винението, че практикувате медицина без разрешително, никога не работете върху друг човек, ако той е близо до вас. Мнозина наши курсисти могат бързо да влизат в алфа ниво, в което лечението от разстояние става възможно. Те могат интуитивно да открият проблеми и да направят ко­рекции в съзнанието (т.е. на духовно ниво), които по-късно се проявяват на физическо ниво.
По този начин наш курсист е помогнал на съседката си да се отърве от болезнен ишиас, който е имала от години.
Друг курсист е помогнал танцьорка да стопи тумор, който й е пречел в работата.
Трети е помогнал отделителната система на новородено бебе да заработи и така се е избегнала рискована операция за изследване.
Мога да изпълня цяла книга с такива примери..
Когато в резултат от- упражнение отидете в дълбока алфа, вие сте умел оператор. Практикуването ви води в дълбоки нива на съзнанието, които се контролират не от алфа, а от тета мозъчни честоти. Тета честотите са от 4 до 7 цикъла в секунда. Тета измерението контролира автономната нер­вна система. Чрез нея клетки, тъкани, органи и жлези от­говарят на умствените съобщения в алфа.
Този важен фактор означава, че в дълбоко ниво на съз­нанието вие умствено владеете клетките и органите на сво­ето тяло и на тялото на друг човек и когато желаете, мо­жете да ги нормализирате дори от разстояние. В дълбока алфа - с очакване и вяра, вие можете умствено да повлияете благотворно на самите клетки на тялото си.
zen
zen
Admin

Брой мнения : 178
Join date : 29.06.2013

https://mysticalworld.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Share this post on: reddit
- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите